Tulosta sivu

Vuoden 2016 tärkein päivämäärä on 10.5.

04.01.2016
10.5.2016 järjestetään ensimmäinen Unelmien liikuntapäivä. Päivä on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä, jonka aikana kaikkialla Suomessa järjestetään tuhansia liikuntatempauksia ja tapahtumia, saadaan yli miljoona suomalaista liikkumaan enemmän ja löytämään itselleen uusia tapoja liikkua.

Päivä rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä!

Unelmien liikuntapäivä on meidän kaikkien – siis aivan kaikkien – yhteinen mahdollisuus nauttia liikunnasta. Tärkeää on se, että voimme kutsua mukaan heitä, jotka voisivat liikkua enemmän ja näin ottaa valtava askel kohti terveempää Suomea. Liikkumattomuus maksaa Suomelle tällä hetkellä 3–4 miljardia euroa vuodessa. Tämä on yli 600 euroa jokaista suomalaista kohden! Mitä jos tekisimme asialle jotain?

Sinun yhdistyksesi, seurasi, organisaatiosi, yrityksesi, koulusi jne. ovat avain uuden suomalaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivän synnyttämiseen. Pyydämme, että varaat omaasi ja vaikutuspiirissäsi oleviin kalentereihin tiistain 10.5. Unelmien liikuntapäivälle.

Unelmien liikuntapäivä ei ole kuitenkaan vain urheiluseurojen tai yritysten tai koulujen tapahtuma. Unelmien liikuntapäivä on ihan jokaisen tapahtuma. Jokaisella ihmisellä ja organisaatiolla, niin kaupallisella kuin voittoa tavoittelemattomallakin, on oikeus tehdä päivästä omanlaisensa. Unelmien liikuntapäivä on liikunnan ja terveyden ravintolapäivä. Kutsumme sinut ja organisaatiosi tekemään pienen palan Unelmien liikuntapäivää. Ota ihmiset mukaan – ideoimaan ja kokeilemaan, 10.5 on kaikki sallittua.

Unelmien liikuntapäivä on päivä, jolloin kutsumme kaikki järjestämään liikuntatapahtumia, avoimista harjoituksista turnauksiin, kuntosalien avoimien ovien päivistä polttopallon peluuseen, kulttuurikävelyyn ja 50 km pyörälenkkiin. Ravintolapäivässä perustetaan ravintoloita ja Taiteiden yössä kulttuuritahot järjestävät esityksiä. Unelmien liikuntapäivässä me kaikki järjestämme erilaisia liikunnallisia tapahtumia, joihin kutsumme myös muita mukaan.

Unelmien liikuntapäivä on YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivänä 10.5. järjestettävä tapahtuma. Tapahtumaa ovat edistämässä suomalaisten terveys-, liikunta- ja urheiluorganisaatioiden verkostot. Päivä on myös startti isommalle unelmalle. Se jatkuu syyskuussa "Liikkumisen unelmakuukautena" ja huipentuu "Liikkumisen unelmavuoteen 2017" Suomen juhliessa itsenäisyyden 100-vuotista historiaa teemalla "Yhdessä".

Olosuhteista ja päivän suunnitelmista viestitään alkuvuodesta tarkemmin, mutta varatkaa päivä kalentereihinne jo nyt. Tapahtuman yhteinen hashtag on #UnelmienLiikuntapäivä.Tekninen toteutus A-Ratkaisut Oy, graafinen suunnittelu Hahmo.